Hit Count is 8627.


旅行日期: 2018/06/29 00:00

再見帕米爾

今日我地係列寧峰前既蒙古包前食完早餐,就準備離開帕米爾高原了,前往吉爾吉斯坦第二大城市 Osh奧什。

今日係我地跟隨Indy Guide既司機 Joomat既最後一日,我地都十分唔捨得又穩當又幽默既司機大哥。所以係最後既路程我地一齊係車上同司機合唱佢旅程中成日播既當地流行歌曲。音樂果然係一個好好既文化交流媒介,唔明白曬啲歌詞就跟住司機晿,同隨著音樂節奏擺動,我地同司機都留左個好好既回憶。

IMG_3251

經過左幾個鐘頭既車程,到達左吉爾吉斯坦第二大城市 Osh,我地就去一間當地既手工藝品店參觀,該店有好多當地人手造既當地掛飾同手畫既明信片。 我地當然買左唔少精緻既翻香港做手信啦!我地仲食晚餐時仲見到當地餐廳都係用呢啲手造掛布做裝飾添!

IMG_3284

IMG_3285



背包客資料

參與當地環保組織的義工活動,關注當地能源貧窮問題,了解氣候變遷對當地環境及人們的影響
旅遊貼士:
遊記分類 :
地區分類 :
吉爾吉斯
洗費:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.