Hit Count is 2581.


旅行日期: 2018/08/09

我部單車去左邊到呀?

幾經辛苦由香港轉機到上海再由上海轉機到特拉維夫機場,我地終於坐左廿個幾鐘機到左以色列啦!!!

camphoto_1903590565
▲以色列 Tel Aviv, Israel – Ben Gurion International Airport 

到涉之後,我地急不及待去到行李領取處,拎番我地係香港托運到以色列既單車,係拎到提一提大家,如果大家想帶埋自己部戰車去旅行係絕對可行架!只要事先同番所屬既Airline申請,然後佢會比個最大上限size你,只要你唔超過佢既Size上限,就可以托運部單車架啦,非常之方便,不過安全程度就見仁見智啦,因為我地之後都會因為呢樣野而產生左好多問題,我地會係後面既遊記再同大家講番!

好,番番正題,正當我地係行李領取處等完又等,等完再等,係等左三個鐘既時候,我地終於忍唔住行去機場Lost and Found個地備案,但係基於當地人處理問題既步驟同埋效率無香港咁高,我地加加埋埋等左四五個鐘先完成到個報失程序,我地由當地時間朝早八點搞到四點,終於先至離開到機場。

不過行李不知所蹤,的確係好大問題,我地原定既計劃第二日開始踩去第二個城市,睇黎都係要留係Tel Aviv等番兩部車番黎先出發到啦!



背包客資料

兩個90後男、兩部單車 左邊:細紅 右邊:Anson @five2ridehk@gmail.com
旅遊貼士:
遊記分類 :
地區分類 :
以色列
洗費:

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.